Reset programma van de huid

Geüpdated op 11 september 2019

Van de zomer genieten is heerlijk, maar doet afbraak op de algemene conditie van de huid. Onder invloed van de zon krijgen we sneller een opeenstapeling van dode huidcellen. Kortom, de huid functioneert minder goed, is vermoeid en producten werken minder effectief. Je moet weten dat een gezonde basis van de huid altijd mijn vertrekpunt is. Na overmatig zonblootstelling is het dan ook tijd om de huid te resetten. 

Herstel de natuurlijke balans van uw huid

Schadelijke invloeden van buitenaf verstoren dagelijks het evenwicht van onze huid. Heel wat patiënten komen na de zomer dan ook bij mij langs omdat ze kampen met onzuiverheden, een droge of geïrriteerde huid. Om de huid terug in evenwicht te brengen heb ik een gebalanceerd reset programma samengesteld. Hiermee resetten, herstellen en stimuleren we de huid.

Image

Reset programma

Het is een zeer belangrijke fase om na de zomer de huid eerst terug te brengen naar haar natuurlijke huidconditie. Tijdens het Reset programma wordt de huid weer in balans gebracht en het immuunsysteem van de huid hersteld. We bouwen eveneens het conditieniveau van de huid  terug op zodat deze opnieuw in staat is om meer vocht vast te houden. Hierdoor krijgt de huid  die mooie, gezonde glow terug. 

Image

Droge, vochtarme huid rond de oogzone

De oogcontourzone krijgt het eveneens hard te verduren tijdens de zomer. Omdat de huid hier heel fijn is en bovendien sterk wordt belast, vertoont ze heel snel de eerste tekenen van veroudering met fijne lijntjes en pigmentatie als gevolg. Verzorging roondom het oogcontour moet tegelijk efficiënt én hoogtolerant zijn, want ze moet niet alleen veroudering tegengaan maar ook rekening houden met de grote gevoeligheid van deze zone. 

Image

Groeifactoren van menselijke stamcellen


Net daarom kies ik hier om te werken met een krachtig serum met EGF groeifactoren van menselijke stamcellen. Zo gaat het resetprogramma ook hier actief droogte en fijne lijntjes rond de oogzone aanpakken. Resultaat:

  • vermindert het verschijnen van donkere kringen en kraaienpootjes
  • verbetert de huidkwaliteit rond de ogen aanzienlijk
  • vermindering van fijne lijntjes en rimpels
  • helpt het gebied rond de ogen te stralen, te verlichten en strakker te maken

Image

Farah Bourakadi

Directeur - Huidtherapeute Gent

Al jaren verdiep ik me in huidverzorging. Jarenlang ging ik langs bij artsen, dermatologen en plastisch chirurgen om hen te informeren over de correcte toepassing van huidverbeteringstechnieken zoals laserbehandelingen of het correct aanbrengen van peelings en fillers. Ik werk mee in een gereputeerd medisch kabinet dat voortdurend nieuwe tests uitvoert en op zoek gaat naar nog betere toepassingen. Ik mag met gepaste trots zeggen dat ik nu aan het hoofd sta van mijn eigen multidisciplinaire privékliniek.

Lees meer