Regeneratie van de gevoelige huid door middel van een Photodynamische peeling.

Geüpdated op 01 oktober 2019

Je weet intussen dat ik in mijn kliniek vaak photodynamische therapie toepas. Photodynamische therapie (PDT) maakt gebruik van medisch rood LED licht en is dé meest optimale behandeling op het gebied van huidherstel en huidverjonging. Daarnaast heb ik mij ook gespecialiseerd in Photodynamische peels. Dankzij deze combinatiebehandeling kan ik ook patiënten met een gevoelige, kwetsbare (acne) huid en rosacea huid een oplossing bieden voor huidverbetering.

Photodynamische therapie

Ik kies voor Photodynamische therapie (PDT) in combinatie met een chemische peel op basis van trichloorazijnzuur (TCA) bij patiënten die kampen met een gevoelige huid met aandoeningen zoals droogte, acné en rosacea. Deze therapie zorgt voor een gezonde regeneratie van de huid. Er worden nieuwe cellen aangemaakt en ongelijke huidstructuur wordt aangepakt.

Image

Hoe ziet een Photodynamische behandeling eruit?

Bij een Photodynamische peeling ga ik van start met een lichte TCA peeling. Trichloorazijnzuur (TCA) gaat de huid vernieuwen, gaat nieuwe cellen regenereren en gaat op zijn beurt de huid sterker maken. Bij patiënten met een gevoelige huid kies ik ook voor retinol die na de peeling op de huid wordt aangebracht. Retinol gaat hier ook een booster zijn van de TCA. Vitamine A (= retinol) zorgt er namelijk voor dat het medisch licht in staat is om de werkstoffen extra te gaan activeren in de diepere huidlagen. Opname van licht stimuleert het fysiologische, cellulaire proces. Dit zorgt voor een versterkend effect van de huid.

Image

Welk resultaat mag je verwachten na een Photodynamische behandeling?

Uniek is dat de Photodynamische peel ideaal is voor de meest gevoelige huiden zoals bv. bij acné, ontstekingen, roodheden en rosacea. Deze specifieke behandelmethode pas ik toe om algehele huidverbetering te bekomen. Denk maar aan fijnere huidstructuur en gesloten poriën. De beschadigde huid wordt hersteld en krijgt meer weerstand hetgeen de gezondheid van de huid ten goede komt.

 

Image

Farah Bourakadi

Directeur - Huidtherapeute Gent

Al jaren verdiep ik me in huidverzorging. Jarenlang ging ik langs bij artsen, dermatologen en plastisch chirurgen om hen te informeren over de correcte toepassing van huidverbeteringstechnieken zoals laserbehandelingen of het correct aanbrengen van peelings en fillers. Ik werk mee in een gereputeerd medisch kabinet dat voortdurend nieuwe tests uitvoert en op zoek gaat naar nog betere toepassingen. Ik mag met gepaste trots zeggen dat ik nu aan het hoofd sta van mijn eigen multidisciplinaire privékliniek.

Lees meer