Gezien op tv: PRP Vampire Facial

Geüpdated op 26 juni 2019

In ‘Op Naar De 100’ reist Marcel Vanthilt (61) de wereld rond, op zoek naar methodes om zijn veroudering te stoppen en misschien zelfs om te keren. Zo kwam Marcel Vanthilt ook langs bij Art Medico Clinic in Gent voor meer informatie omtrent de bekende PRP Vampire Facial. Natuurlijk ben ik daar fier op!

In aflevering 7 brengt Marcel Vanthilt een bezoek aan mijn huidkliniek in Gent. In zijn zoektocht naar de eeuwige jeugd wenst hij zich te verdiepen in esthetische behandelingen. Als Skin-expert laat ik hem samen met Dr. Argento kennis maken met PRP, Platelet Rich Plasma Therapie of beter gekend als de Vampire Facial. Een niet-chirurgische facelift waarbij het gezicht wordt geïnjecteerd met eigen bloed om de collageenproductie te stimuleren. Klinkt heftig maar het resultaat mag er dan ook wel zijn: revitalisatie, betere doorbloeding, zichtbaar verbeterde huidkwaliteit en een frissere uitstraling.

A shot of blood

Geen Vampire Facial zonder… bloed! De eerste stap binnen de behandeling is bloed afnemen, waaruit we het bloedplasma filteren. Bloedplasma (PRP) bevat namelijk actieve groeifactoren. De cellen produceren hyaluronzuur, collageen en elastine in de huid. Bij dit proces wil ik toch een belangrijke kanttekening maken. Deze stap is namelijk uiterst belangrijk en bepaalt de doeltreffendheid van de PRP behandeling. Na heel wat onderzoek heb ik destijds bewust gekozen voor Arthrex®, een voorname Duitse fabrikant gespecialiseerd in het doeltreffend centrifugeren van de bloedplaatjes-concentratie. Tijdens dit proces worden de PRP (Plaatjes Rijk Plasma) namelijk gescheiden van de witte en rode bloedcellen.

Image
Tijd voor injecties

Next step, injecteren. Dankzij de verdovende crème die we eerst rijkelijk aanbreng op de huid voelt de patiënt hier vrijwel niets van. Vrijwel, benadruk ik, want zoals voor de meeste dingen geldt: no pain, no gain. 

Het injecteren van het plasma veroorzaakt kleine wondjes aan de huid, waardoor het PRP dieper in de huid wordt opgenomen. Dit proces stimuleert de collageenaanmaak en gezonde weefselgroei in het lichaam, waardoor een natuurlijk huidverbeteringsproces in gang wordt gezet

.

Image

Een PRP-behandeling heeft wel de tijd nodig om zijn werk te doen. Binnen een maand, wanneer de huid zich heeft vernieuwd zal de patiënt pas het verschil zien. Denk maar aan een een mooie doorbloeding, revitalisatie, minder fijne lijntjes en donkere wallen, een stralende teint en een jongere uitstraling.

 

Image

Voor wie is de Vampire Facial geschikt

Wat heb jij er voor over om er jong en fris uit te blijven zien? De PRP Vampire Facial raad ik aan voor iedereen die het gevoel heeft dat hij of zij er moe uitziet of een zware periode doormaakt. Oftewel: de gemiddelde 30-40 plusser 😉 Let wel, afhankelijk van de huidconditie van mijn patiënt bepaal ik of ik deze behandeling al dan niet toepas. De PRP Vampire Facial is dus zeker niet voor iedereen weggelegd!

Programma van Eén: Bekijk hier de volledige aflevering "Op naar de 100" Beauty

 

Image

Farah Bourakadi

Directeur - Huidtherapeute Gent

Al jaren verdiep ik me in huidverzorging. Jarenlang ging ik langs bij artsen, dermatologen en plastisch chirurgen om hen te informeren over de correcte toepassing van huidverbeteringstechnieken zoals laserbehandelingen of het correct aanbrengen van peelings en fillers. Ik werk mee in een gereputeerd medisch kabinet dat voortdurend nieuwe tests uitvoert en op zoek gaat naar nog betere toepassingen. Ik mag met gepaste trots zeggen dat ik nu aan het hoofd sta van mijn eigen multidisciplinaire privékliniek.

Lees meer