Waarom je nu moet overschakelen van retinol crème naar Vitamine C crème

Geüpdated op 25 maart 2019

Retinol is waarschijnlijk het populairste ingrediënt in huidverzorging. Deze alleskunner mag eigenlijk niet ontbreken in je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Vooral niet als je het belangrijk vindt om je huid jong te houden! Daarnaast werkt retinol ook tegen huidproblemen als pigmentvlekken en acné. Toch moet je ook voorzichtig omspringen met retinol, zeker in combinatie met UV stralen. Mispak je niet!

Retinol tegen huidproblemen

Vitamine A-zuur (tretinoïne) is de werkende stof van retinol. Retinol wordt in de huid omgezet tot retinoïnezuur en heeft het vermogen om zich te binden aan onze huidcellen, waardoor deze geactiveerd worden en sneller vernieuwen. We kunnen eigenlijk stellen dat retinol algehele huidverbetering geeft. Dat is inmiddels algemeen bekend en meerdere malen bewezen in wetenschappelijk onderbouwde klinische studies.

Waarop letten bij crèmes met retinol?

Retinol kan in combinatie met UV-stralen pigmentvlekken van de huid veroorzaken. Daarom is het aan te raden om retinol enkel tijdens de wintermaanden te gebruiken. Retinol maakt namelijk de opperhuid dunner en daardoor gevoeliger voor de schadelijke UV-straling van de zon. Ik raad mijn patiënten dan ook altijd aan om vanaf de lente over te schakelen naar een Vitamine C crème.

Nu is het dé moment om uw huid voor te bereiden op de zon. Zo bouw je een prachtige egaal bruine teint op die langer zichtbaar zal zijn, zonder dat je je huid beschadigt. Een zonnecrème met hoge zonnebrandfactor is onmisbaar, maar ook krachtige antioxidanten zijn van onschatbare waarde!  Vitamine C crème is dé anti-oxidant bij uitstek. Vitamine-C bestrijdt vrije radicalen die ontstaan door oxidatieve stress in de cellen (door bijvoorbeeld zonnen of roken). Tevens ondersteunt Vitamine C crème ook nog eens de aanmaak van collageen. 

 

Image
Image

Farah Bourakadi

Directeur - Huidtherapeute Gent

Al jaren verdiep ik me in huidverzorging. Jarenlang ging ik langs bij artsen, dermatologen en plastisch chirurgen om hen te informeren over de correcte toepassing van huidverbeteringstechnieken zoals laserbehandelingen of het correct aanbrengen van peelings en fillers. Ik werk mee in een gereputeerd medisch kabinet dat voortdurend nieuwe tests uitvoert en op zoek gaat naar nog betere toepassingen. Ik mag met gepaste trots zeggen dat ik nu aan het hoofd sta van mijn eigen multidisciplinaire privékliniek.

Lees meer