Reinigen is niet hetzelfde als ontschminken

Geüpdated op 15 oktober 2018

Essentieel om de huid écht te kunnen verbeteren, is vertrekken vanuit een huid met de juiste PH-waarde. Die moet je altijd reguleren voordat je begint te smeren. Enkel zo kunnen producten optimaal en zo diep mogelijk inwerken.

Een goede reiniger voor de huid

Eerst en vooral, een reiniger is niet hetzelfde als een ontschminker. Als huidtherapeute begin ik altijd te werken op een zuivere huid, vrij van make-up. Haal uw make-up dus eerst weg met een milde, parfumvrije démaquillant, geschikt voor jouw huidtype. Pas dan kan je de PH waarde van je huid gaan beïnvloeden door de juiste reiniger. Overdag is de huid zuurder, omdat ze zich moet beschermen tegen invloeden van buitenaf. Tegen de avond is de doorlaatbaarheid van de huid minder groot, omdat ze een schild heeft gevormd en de talgproductie verhoogd is. Dus moet je dat teveel aan talg en het gebrek aan vocht opnieuw in balans brengen. Dat kan je doen met een reiniger met een aanzienlijk dosis glycolzuur, een fruitzuur dat de huid stralender maakt en ervoor zorgt dat ze vocht beter kan vasthouden.

Glycolzuur

Glycolzuur heeft een licht exfoliërende werking en is ook geschikt voor een droge huid of een huid die beschadigd is door de zon. Het voorkomt opstapeling van dode huidcellen, die een vette huid en open poriën veroorzaken op bepaalde zones. Glycolzuur is dus een heel nuttig bestandsdeel en kan ook op de huid gesmeerd worden in de vorm van een exfoliërende crème die je 's nachts aanbrengt.

Advies? 

Een goede reiniger met glycolzuur bevat zeer hoge concentraties aan werkstoffen. Daarom raad ik je eerst aan om een gratis huidanalyse uit te laten voeren in onze kliniek. Zo ben je zeker dat de gekozen producten optimaal aansluiten bij de behoeften van jouw huid. Contacteer ons voor een gratis huidanalyse.

Image

Farah Bourakadi

Directeur - Huidtherapeute Gent

Al jaren verdiep ik me in huidverzorging. Jarenlang ging ik langs bij artsen, dermatologen en plastisch chirurgen om hen te informeren over de correcte toepassing van huidverbeteringstechnieken zoals laserbehandelingen of het correct aanbrengen van peelings en fillers. Ik werk mee in een gereputeerd medisch kabinet dat voortdurend nieuwe tests uitvoert en op zoek gaat naar nog betere toepassingen. Ik mag met gepaste trots zeggen dat ik nu aan het hoofd sta van mijn eigen multidisciplinaire privékliniek.

Lees meer