Wat is permanente ontharing?
Met permanente ontharing kunnen donkere overtollige haren permanent verwijderd worden door middel van licht of laser. Het laserlicht wordt door het pigment in de haarwortels geabsorbeerd en omgezet in warmte waardoor de haarwortel verbrandt en het haartje afsterft. Zo wordt op een snelle en doeltreffende manier overtollig haar verwijderd. Mensen met een lichte huid en donkere haren behalen de snelste resultaten. Mensen met een donkere huid zijn moeilijker te behandelen

Tijd- en geldbesparend tegenover tijdelijke ontharingsmethodes.

Afspraak maken

Hoe verloopt een behandeling?

De laserenergie dringt door de huid tot bij de haarwortel. De energie die het pigment (melanine) van de haarwortel raakt, wordt omgezet in warmte waardoor de haarwortel wordt vernietigd. Tijdens de behandeling voelt men een korte speldenprik, deze duurt slechts enkele milliseconden en is verschillend van persoon tot persoon.

Nazorg

Sterk behaarde zones kunnen na de behandeling rood kleuren gedurende 2 tot 5 uur. Na de behandeling dient blootstelling aan de zon vermeden te worden en een sunblock gebruikt te worden. Indien gewenst kan een kalmerende crème aangebracht worden na de behandeling. Maquillage of parfum mag terug gebruikt worden de dag na de behandeling. De week volgend op de behandeling lijkt het of het haar hergroeit. Dit zijn enkel de haartjes die uit het haarzakje worden afgestoten. Tussen de behandelingen mogen de te behandelen zones niet worden blootgesteld aan zon en mag er niet geharst of geëpileerd worden.
Alles wat ik doe vloeit voort vanuit mijn persoonlijke passie: mensen met esthetische huidproblemen helpen.
Lees meer