Wat is huidstimulatie (peeling)?

Een huidstimulatie (peeling) is geschikt voor diverse huidproblemen. Een peeling is een vorm van exfoliatie en verschilfering van de huid. De diepte, waarin de peeling doordringt, is afhankelijk van de soort bestandsdelen en deze wordt bepaald door de indicatie van de peeling. Doel is de huidkwaliteit te verbeteren door celvernieuwing.

Na genezing krijgt de huid een andere structuur. De huid wordt egaler.

Afspraak maken

Hoe verloopt een behandeling?

Een peeling duurt ongeveer 25 minuten en is pijnloos. U kan wel een tintelend gevoel ervaren. Afhankelijk van uw huidwaarden en gevoeligheid zullen we de peeling langer of korten laten inwerken. We willen immers bruuske reacties vermijden. Gemiddeld zal de peeling 3 tot 4 minuten inwerken. Afhankelijk van het type peeling kan de huid de daaropvolgende dag rood verkleuren. Na twee à drie dagen zal uw huid gaan vervellen. Het is belangrijk de aangepaste huidverzorging consequent toe te passen voor een optimaal herstel van de huid. De huid heeft rust nodig na de behandeling. Vermijd crèmes, massage, felle zon en andere schoonheidsbehandelingen. U ontvangt van ons natuurlijk duidelijke instructies voor de nazorg.

Nazorg

Zwelling en roodheid kan optreden gedurende de uren na de behandeling en kan enkele dagen aanhouden. Men kan schilferen na een behandeling. Belangrijk is om niet te trekken aan de velletjes. Gebruik een kalmerende en herstellende crème zoals K-ceutic of crème L onmiddellijk na de behandeling en vervolgens gedurende 1 week. Stimulerende producten zoals een foamer, turn over, lightceutic, mask 15 raad ik af om de eerste week na de behandeling te gebruiken. Vermijd ook zeker douchen, sauna, zwemmen en baden gedurende de eerste 2 uur na de behandeling. Gebruik ook altijd zonnebescherming met SPF 50 wanneer je buiten komt, ook in de schaduw dien je om de 2 uur opnieuw zonnebescherming aan te brengen op de behandelde zones, en dit zolang je in behandeling bent.
Alles wat ik doe vloeit voort vanuit mijn persoonlijke passie: mensen met esthetische huidproblemen helpen.
Lees meer