Uitgelicht: pigmentbehandeling décolleté

Geüpdated op 21 februari 2019

Hals en décolleté hebben een gevoelige huid. Vooral zonlicht is de boosdoener voor vroegtijdige veroudering van deze delicate lichaamszone. Dehydratatie van de huid, fijne rimpeltjes, pigmentvlekken en uitgezette bloedvaatjes zijn het gevolg. In de kliniek en via social media krijg ik vaak de vraag hoe we opgelopen (zonne)schade van de décolleté aanpakken.

Decolleté verraadt je ware leeftijd

Waarom is de huid van de hals en het decolleté nu zo gevoelig voor rimpels, verslapping en andere tekenen van veroudering? Niet alleen omdat we dit gebied vaak verwaarlozen in de dagelijkse verzorging, het wordt ook vaak overgeslagen bij de dagelijkse bescherming tegen de zon. Maar net als het gelaat staat ook de huid van de halsstreek best vaak bloot aan zonnestraling. Verder bevinden zich hier minder zweet- en talgkliertjes. Goede zonnebescherming met SPF 50 is een must!

Opgelopen zonneschade decolleté aanpakken

Met de medische IPL laser behandelen we hals en decolleté. DE IPL laser heeft verschillende instellingen en Waveband Technology handstukken. Deze techniek zorgt ervoor dat er geen piekverwarming plaatsvindt. De verwarming is direct op het juiste niveau en blijft op dit niveau zolang de puls aanhoudt. Dankzij deze gefocuste target kunnen we heel doelgericht, efficiënt en resultaat gericht werken. Hierdoor is het mogelijk om pigmentvlekken te behandelen, vaatjes en roodheid te verminderen maar ook de huid zelf te verbeteren. Na 1 behandeling zie je dan ook meteen zichtbaar resultaat!

 

Image Image Image
Belang van retinol (vitamine A) en hyaluronzuur

Ik raad altijd mijn patiënten aan om voor de start van deze behandeling de hals en decolleté voor te bereiden met Retinol crème. Retinol is een afgeleide variant van Vitamine A zuur, ook wel Tretinoïde genoemd. Retinol stimuleert de productie van collageen en de celdeling. 

Zes weken na de laserbehandeling sluiten we af met microneedling. Microneedling, klinisch aangeduid als 'collageeninductietherapie' is de methode die volume, elasticiteit en veerkracht in de huid herstelt. De direct aanpak van fijne lijntjes wordt versterkt door het gebruik van hoog geconcentreerd hyaluronzuur met een laag moleculair gehalte voor een diepere opname door de huid. Dit resulteert in een egale, stralende en gezonde teint, een volle en strakke huid en een fijne huidstructuur. 

Image

Farah Bourakadi

Directeur - Huidtherapeute Gent

Al jaren verdiep ik me in huidverzorging. Jarenlang ging ik langs bij artsen, dermatologen en plastisch chirurgen om hen te informeren over de correcte toepassing van huidverbeteringstechnieken zoals laserbehandelingen of het correct aanbrengen van peelings en fillers. Ik werk mee in een gereputeerd medisch kabinet dat voortdurend nieuwe tests uitvoert en op zoek gaat naar nog betere toepassingen. Ik mag met gepaste trots zeggen dat ik nu aan het hoofd sta van mijn eigen multidisciplinaire privékliniek.

Lees meer