Uitgelicht: Firm Facial

Geüpdated op 29 novmeber 2018

Op Instagram en beauty blogs zien we het continu voorbij komen. Microneedling is nu eenmaal hot in beauty land! Maar met onze nieuwste Firm Facial behandeling gaan we in ons multidisciplinaire privé kliniek nog een stap verder. Microneedling in combinatie met retinol. Een ware boost voor collageen aanmaak.

Wat is microneedling?

Microneedling, klinisch aangeduid als 'collageeninductietherapie' is de methode die volume, elasticiteit en veerkracht in de huid herstelt. Dit resulteert in een egale, stralende en gezonde teint, een volle en strakke huid en een fijne huidstructuur. Strak en stevig bindweefsel is de belangrijkste eigenschap van een gezonde, strakke huid. De spankracht van de huid hangt af van het eigen collageen en elastine en het lichaamseigen hydraterende molecuul hyaluronzuur.

Microneedling in combinatie met retinol

Micro-fijne naaldjes perforeren de huid met nauwkeurige precisie waarbij kleine, doelgerichte verwondingen worden gecreëerd in de epidermis (bovenste huidlaag). Hierdoor worden de huid eigen herstelmechanismen en het regeneratievermogen geactiveerd, wat zorgt voor een jongere huid en een egale huidstructuur. De huid wordt getriggerd waardoor er celvernieuwing gaat plaatsvinden en de aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur wordt geactiveerd. En dan komt het ... Door middel van duizenden micro-perforaties met microneedling, diepte 0,25mm tot 0,5mm brengen we het meest krachtige ingrediënt aan, namelijk RETINOL. Microneedling in combinatie met retinol is super krachtig voor de aanmaak van collageen. 

Collageen aanmaak

Vitamine A-zuur (tretinoïne) is de werkende stof van retinol. Retinol wordt in de huid omgezet tot retinoïnezuur en heeft het vermogen om zich te binden aan onze huidcellen, waardoor deze geactiveerd worden en sneller vernieuwen. Retinol bevordert het herstel van de huidbarrière door de stimulering van de aanmaak van nieuwe huidcellen. Dat komt onder andere door de stimulatie van de productie van hyaluronzuur, de belangrijkste en meest natuurlijke hydratatiefactor van onze levende huidcellen.

Resultaat

Huid heeft veel meer comfort en ziet er voller en gladder uit. Verbeterende collageenkwaliteit met een zichtbare verbeterde huidconditie. De heldere uitstraling van de huid zorgt voor een mooie glow!

Image

Farah Bourakadi

Directeur - Huidtherapeute Gent

Al jaren verdiep ik me in huidverzorging. Jarenlang ging ik langs bij artsen, dermatologen en plastisch chirurgen om hen te informeren over de correcte toepassing van huidverbeteringstechnieken zoals laserbehandelingen of het correct aanbrengen van peelings en fillers. Ik werk mee in een gereputeerd medisch kabinet dat voortdurend nieuwe tests uitvoert en op zoek gaat naar nog betere toepassingen. Ik mag met gepaste trots zeggen dat ik nu aan het hoofd sta van mijn eigen multidisciplinaire privékliniek.

Lees meer