Wat zijn pigmentvlekken?
Veel mensen krijgen met pigmentvlekken te maken. De huid heeft teveel pigment, wat zal resulteren in donkere plekjes op de huid. Meestal is de zon de oorzaak van pigmentvlekken. Het gezicht en de handen worden het meeste blootgesteld aan de zon. Daarom zien we de meeste vlekjes ontstaan op deze gebieden.
Een opeenhoping van pigment is de oorzaak van pigmentvlekken. Dit kan worden behandeld.
Afspraak maken
Image
Image

Hoe behandelen?

Het gebruik van een crème die vitamine C en A bevat en zonnebescherming zijn essentieel in het behandelen en voorkomen van pigmentvlekken. Vitamine C gaat hyperpigmentatie tegen doordat het, als krachtige antioxidant, de werking van het enzym ‘tyrosinase’ verstoort. Tyrosinase is de stof die in ons lichaam verantwoordelijk is voor de aanmaak van melanine (pigment). De anti-oxidant dagcrème van Dermaceutic serum C25 bevat 25% gestabiliseerd vitamine C complex, vitamine A, B5 en E en polyfenolen.

Vitamine A zuur verbetert de structuur van de huid en gaat veroudering tegen. Het stimuleert de celdeling van de epidermis (opperhuid) en zorgt dat oude hoorncellen zich sneller vernieuwen. Het verbetert de collageenproductie en doorbloeding van de huid, vermindert pigmentvlekken, egaliseert de huidkleur en verzacht tevens fijne rimpels. Het anti-aging serum activ retinol van Dermaceutic bestaat in 2 concentraties 0,5 en 1.0%. Aangezien zon blootstelling vaak aan de basis ligt van het ontstaan van pigmentvlekken, is een optimale zonnebeschermingscrème noodzakelijk met bij voorkeur een SPF50.

De anti-aging zonnebescherming van Dermaceutic Sunceutic50 bevat krachtige UVA/UVB filters met SPF50 (zinkoxide en titaniumoxide). Dankzij de micro-minerale filters is de crème volledig transparant met behoud van doeltreffendheid. De unieke samenstelling bevat bovendien een krachtige stamcelstimulator en herstellende actieve bestanddelen (hyaluronzuur, aloe vera).

Professionele behandeling

Aangezien pigment een veelvoorkomend en vaak terugkerend fenomeen is, behandelen wij progressief en onderhoudend. Een eerste vereiste is dus het gebruik van de juiste producten zoals hierboven beschreven. Hierdoor wordt de huidconditie sterk verbetert en is ze beschermd. Pas in een volgende fase gaan wij gericht op de pigmentvlekken werken. Specifieke aanpak van pigment kan door middel van meerdere types behandelingen, die al dan niet kunnen gecombineerd worden, zoals een huidstimulaties (peelings) of laserbehandeling.

Alles wat ik doe vloeit voort vanuit mijn persoonlijke passie: mensen met esthetische huidproblemen helpen.
Lees meer