Wat is een ooglidcorrectie?

Onze oogleden zijn erg gevoelig voor de zwaartekracht en oogleden met teveel of verslapt weefsel doen u er vaak ouder en vermoeid uitzien. Bovendien kunnen ze het zicht beperken. Een plastisch chirurg kan het teveel aan huid en vetweefsel van het bovenste en/ of onderste ooglid wegnemen. Een ooglidcorrectie of blepharoplastiek bezorgt u op een relatief eenvoudige manier opnieuw die frisse blik.

Een ooglidcorrectie is een niet belastende ingreep die u uw frisse, stralende, open blik weer teruggeeft.

Afspraak maken

Oorzaken van hangende oogleden en/of wallen

De hoofdoorzaak van hangende oogleden en wallen is het natuurlijke verouderingsproces. Vroeg of laat wordt iedereen dus met dit fenomeen geconfronteerd. Roken, drinken en de zon kunnen dit proces echter wel versnellen. Ouder worden werkt de vermindering van de elastische bindweefselvezels in de hand. Hierdoor verliest de huid haar strakheid en souplesse; de bovenste oogleden gaan hangen. Ook het bindweefsel dat het vetweefsel op haar plaats houdt wordt slapper. Hierdoor gaat het vet uitpuilen, met de welbekende wallen tot gevolg. De oplossing is blepharoplastie. Een ooglidcorrectie is een zeer courante ingreep en kan uw gezicht op een relatief eenvoudige manier opfleuren en verjongen.

Hoe verloopt deze ingreep?

Op uw eerste consultatie wordt nagegaan of de oorzaak van uw verouderde blik daadwerkelijk bij uw oogleden ligt. Soms is het probleem namelijk niet te wijten aan het bovenste ooglid, maar aan te laag hangende wenkbrauwen. Aangezien het probleem steeds bij de oorsprong moet aangepakt worden, dient men in dit geval dus een wenkbrauwlift te overwegen. Ook uw medische voorgeschiedenis wordt tijdens dit consult besproken. Indien u afwijkingen heeft aan de ogen, schildklier, sluitspier van de ogen of traanproductie moet u dit aan de chirurg meedelen.

Een ooglidcorrectie is een operatieve ingreep onder lokale verdoving en kan zowel aan de boven- als onder oogleden geschieden. Ooglidcorrecties worden uitgevoerd door onze chirurg die al jaren ervaring heeft met de meest recentste ontwikkelingen. Bij het bovenooglid wordt het teveel aan huid onder plaatselijke verdoving operatief verwijderd. Het litteken valt precies in de oogplooi en is na enige tijd nagenoeg onzichtbaar. De wondjes worden gehecht. De hechtingen worden na 5 à 7 dagen verwijderd. De pijn is in het algemeen gering en meestal zijn pijnstillers niet eens nodig. Bij een onderooglid correctie kan het nodig zijn om zowel de huid, de onderliggende spier en het vetweefsel te corrigeren. De insnijding wordt dicht onder de wimperlijn gedaan, zodat ook deze littekens vrijwel onzichtbaar zijn. Het resultaat is over het algemeen spectaculair en heeft een duidelijk verjongend effect op de gezichtsuitdrukking. Vaak worden boven- en onderoogleden tegelijk behandeld , in overleg met de chirurg.

 

Na de operatie

Oogleden zwellen gemakkelijk op en worden snel blauw. De blauwe plekken kunnen enige tijd blijven. Wij adviseren altijd om de eerste periode een zonnebril te dragen. Zodra de hechtingen zijn verwijderd, kan er ook weer make-up gebruikt worden. U mag niet meteen na het verwijderen van de hechtingen weer in de zon of onder de zonnehemel. Gaat u toch met de nog verse littekens zonnen, dan kunnen lelijke, strakke littekens ontstaan met extra bindweefsel. Na twee weken kunt u uw contactlenzen weer gebruiken. Pas wel op dat u niet te hard aan de oogleden trekt i.v.m. de littekens. Het is verstandig om met zware sporten als krachttraining, fitness en aerobics zo'n zes weken te wachten. Na drie weken kunt u alweer licht sporten.

Resultaat

Na een ooglidcorrectie geneest u in het algemeen zeer snel. Een ooglidcorrectie is een niet te belastende ingreep die u uw frisse, stralende, open blik weer teruggeeft en daarmee zorgt voor een onbetwistbaar jeugdiger uiterlijk. Van een ooglidcorrectie heeft u jarenlang plezier.

Alles wat ik doe vloeit voort vanuit mijn persoonlijke passie: mensen met esthetische huidproblemen helpen.
Lees meer