Wat is melasma?

Melasma (ook wel “zwangerschapsmasker” genoemd) is een pigmentstoornis waarbij op de huid donkerbruine vlekken ontstaan. Deze vlekken zijn matig tot scherp begrensd en meestal grillig van vorm. Melasma komt met name voor op het voorhoofd, de wangen, de slapen, rond de ogen en op de bovenlip. Melasma komt voornamelijk voor bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd. 

De melapeel behandeling van Dermaceutic is een medium peel die melasma behandelt.
Afspraak maken
Image
Image

Hoe melasma behandelen?

Het gebruik van een crème die vitamine C bevat en zonnebescherming zijn essentieel in het behandelen en voorkomen van melasma. Vitamine C gaat hyperpigmentatie tegen doordat het, als krachtige antioxidant, de werking van het enzym ‘tyrosinase’ verstoort. Tyrosinase is de stof die in ons lichaam verantwoordelijk is voor de aanmaak van melanine (pigment). De anti-oxidant dagcrème van Dermaceutic serumC25 bevat 25% gestabiliseerd vitamine C complex, vitamine A, B5 en E en polyfenolen.

Aangezien zon blootstelling vaak aan de basis ligt van het ontstaan van melasme, is een optimale zonnebeschermingscrème noodzakelijk met bij voorkeur een SPF50. De anti-aging zonnebescherming van Dermaceutic Sunceutic50 bevat krachtige UVA/UVB filters met SPF50 (zinkoxide en titaniumoxide). Dankzij de micro-minerale filters is de crème volledig transparant met behoud van doeltreffendheid. De unieke samenstelling bevat bovendien een krachtige stamcelstimulator en herstellende actieve bestanddelen (hyaluronzuur, aloe vera).

Professionele behandeling

De melapeel behandeling van Dermaceutic is een medium peel die melasma behandelt. De melapeel bevat een hoog geconcentreerde formule in combinatie met actieve ingrediënten voor een optimale efficiëntie (o.a. melkzuur, salicylzuur, retinol…). De behandeling bestaat uit meerdere behandelingen (ca 4) die progressief worden opgebouwd, zonder downtime en minimale risico’s op neveneffecten. Het geeft langdurige resultaten en is geschikt voor alle huid en fototypes. Wat is een peeling eigenlijk?

Huidstimulaties (peelings ) zijn geschikt voor diverse huidproblemen. Een peeling is een vorm van exfoliatie en verschilfering van de huid, welke door middel van actieve bestanddelen kan doordringen in verschillende lagen van de huid. De diepte, waarin de peeling doordringt, is afhankelijk van de soort bestanddelen en deze wordt bepaald door de indicatie van de peeling. Doel is de huidkwaliteit te verbeteren door celvernieuwing.

Alles wat ik doe vloeit voort vanuit mijn persoonlijke passie: mensen met esthetische huidproblemen helpen.
Lees meer