Lasertherapie bij Rosacea, doeltreffend?

Geüpdated op 10 september 2018

“Ik dacht dat ik alle stappen al had doorlopen maar er was nog meer mogelijk op het gebied van een rosacea behandeling. Dat wist ik niet”. Dit krijg ik vaak van mijn patiënten te horen als ze de eerste keer met hun huidaandoening (rosacea) langskomen in mijn kliniek. Hoewel we de oorzaak van rosacea nog niet kennen, kunnen we deze huidaandoening met de juiste aanpak wel behandelen en onder controle houden.

Wat is rosacea nu eigenlijk?
Rosacea is een chronische huidaandoening waar heel wat mensen mee kampen. Rosacea wordt ook wel verward met couperose omdat bij beide huidaandoeningen rode vaatjes zichtbaar worden in het gelaat. Toch is er een belangrijk verschil. Bij rosacea gaat felle roodheid gepaard met vervelende huidirritaties zoals schilfers, puistjes en zwellingen. Rsacea kan variëren van blozen tot telangiëctasieën en het kan verschillende dichtheden en diepten hebben. Zelfs pijnlijke ontstekingen met name op de neus en wangen kunnen voorkomen. Vaak wordt rosacea behandeld met zware antibiotica-kuren, terwijl er geen enkele aanwijzing is dat het zou gaan om een bacteriële infectie. In veel gevallen eindigt het antibiotica-verhaal dan ook zonder doeltreffende resultaten.
Hoe ontstaat rosacea en waarom kamp ik met deze huidaandoening?

Rosacea komt meestal pas tot uiting rond de middelbare leeftijd. Lichtere huidtypes krijgen vaak ook te kampen met deze huidaandoening. Aandachtspuntje, ook mannen kunnen last hebben van rosacea. Typerend aan deze huidaandoening is roodheid in het gelaat, uitgezette bloedvaatjes (couperose), ontstekingen, zwelling, bultjes en puistjes en in ernstige mate ook de zogenaamde aardbeineus (rhinophyma, een variant van rosacea ). De ernst van de klachten kunnen toenemen door warmte en koude, zonlicht, kruidig eten, gebruik van bepaalde cosmetica en huidverzorgingsproducten. Omdat het gaat om een chronische aandoening en de irritatie in fases van heftige aanvallen en rustige episoden verloopt, is vaak ook de psychische belasting groot.

Image
Laserbehandeling biedt de oplossing tegen rosacea.

In onze kliniek slagen we erin om rosacea doeltreffend te behandelen. Dankzij onze laser kunnen we felle roodheid drastisch verminderen of volledig elimineren. In combinatie met supplementen halen we mooie resultaten! De behandeling wordt afgestemd op het huidbeeld en de uitingsvorm. Duidelijke voorlichting is de eerste stap in dit behandelproces. Hou er rekening mee dat het en-en verhaal is. Wat wil zeggen: het gebruik van de juiste huidproducten in combinatie met de juiste voedingssupplementen, ondersteunend door laserbehandelingen in kuurvorm. Soms wordt deze behandeling gecombineerd met een oppervlakkige peeling om de huid rustiger te krijgen en de huidconditie te verbeteren. Voor thuisgebruik raden wij huidproducten aan met hogere concentraties antioxidanten zoals vitamine C en E.

 

Image

Voor wie?

Tijdens een persoonlijk adviesgesprek bekijken wij eerst uw huidbeeld en de uitingsvorm. Duidelijke voorlichting is de eerste stap in dit behandelingsproces. Contacteer Art Medico Clinic voor een vrijblijvend intake-gesprek.

Image

Farah Bourakadi

Directeur - Huidtherapeute Gent

Al jaren verdiep ik me in huidverzorging. Jarenlang ging ik langs bij artsen, dermatologen en plastisch chirurgen om hen te informeren over de correcte toepassing van huidverbeteringstechnieken zoals laserbehandelingen of het correct aanbrengen van peelings en fillers. Ik werk mee in een gereputeerd medisch kabinet dat voortdurend nieuwe tests uitvoert en op zoek gaat naar nog betere toepassingen. Ik mag met gepaste trots zeggen dat ik nu aan het hoofd sta van mijn eigen multidisciplinaire privékliniek.

Lees meer