Laat je huid ‘s nachts werken dankzij retinol

Geüpdated op 17 oktober 2018

Je hebt het misschien al eens horen zeggen. 's Nachts moet je de huid laten werken. Een vettere, rijke crème zou de huid moeten herstellen... Een hardnekkig fabeltje, totaal naast de kwestie. Hoe je de huid dan wel moet stimuleren tijdens je slaap? Ik vertel je het graag!

Een vette, rijke crème gebruiken als nachtcrème is volledig uit den boze. 

Daardoor dek je de huid nog meer af met vet. Zo ontstaan er puistjes. Zelfs een droge huid moet je 's nachts niet overvoeden. Je hebt een product nodig dat de doorlaatbaarheid van de huid verhoogt en haar activeert, zoals glycol en retinol. Essentiële ingrediënten voor de vernieuwing van de huid.

Je huid stimuleren door middel van glycol en retinol

Nadat je de huid 's avonds gereinigd hebt met glycolzuur, is ze helemaal klaar om maximaal andere werkzame stoffen op de te nemen. Retinol is de laatste jaren erg bejubeld als anti-aging middel. Helemaal terecht, maar... Er zijn veel misleidende producten op de markt die een veel minder efficiënt afkooksel van retinol bevatten, zoals retinol palmitaat. Retinol is een derivaat van Vitamine A-zuur. Pure vitamine A mag alleen gebruikt worden door dermatologen en is verboden in cosmetische producten. Het is enkel op voorschrift te verkrijgen in de apotheek, voor huiden die extreem zwaar beschadigd zijn door de zon. Retinol is een rechtstreeks derivaat van dit vitamine A-zuur en in mijn ogen essentieel in de strijd tegen huidveroudering. Veel commerciële crèmes misbruiken de goede reputatie van retinol en stoppen retinol palmitaat in hun producten.

Wat is er nu zo bijzonder aan retinol?

Wel, terwijl glycol gaat werken op dode huidcellen en zo de huid glanzender en zuiverder zal maken en haar meer éclat zal geven door te exfoliëren, werkt retinol in op de levende huidlaag en stimuleert het aanmaak van nieuwe cellen. Retinol maakt de huid gladder, strakker en egaler van kleur. Ideaal is een crème of een serum met een halve tot twee procent retinol. Gebruik dit enkel 's avonds en stop de behandeling in de zomer. In de zomer schakel je over op een vitamine C-crème voor overdag. Voor heel droge huiden is retinol niet geschikt. Zij zijn beter gebaat met een crème met niacinamide, nog zo'n mooimaker! Daar vertel ik je graag meer over in mijn volgende blog.

Wil jij ook starten met retinol? 

Een goede nachtcrème met retinol bevat zeer hoge concentraties aan werkstoffen. Daarom raad ik je eerst aan om een gratis huidanalyse uit te laten voeren in onze kliniek. Zo ben je zeker dat de gekozen producten optimaal aansluiten bij de behoeften van jouw huid. Contacteer ons voor een gratis huidanalyse.

Image

Farah Bourakadi

Directeur - Huidtherapeute Gent

Al jaren verdiep ik me in huidverzorging. Jarenlang ging ik langs bij artsen, dermatologen en plastisch chirurgen om hen te informeren over de correcte toepassing van huidverbeteringstechnieken zoals laserbehandelingen of het correct aanbrengen van peelings en fillers. Ik werk mee in een gereputeerd medisch kabinet dat voortdurend nieuwe tests uitvoert en op zoek gaat naar nog betere toepassingen. Ik mag met gepaste trots zeggen dat ik nu aan het hoofd sta van mijn eigen multidisciplinaire privékliniek.

Lees meer