Hyaluronzuur tegen rimpels, wat doet het?

Geüpdated op 15 november 2018

Ook ik zie het bij mezelf, mijn huid verliest onherroepelijk beetje bij beetje zijn jeugdige uitstraling, omdat mijn huid minder natuurlijke volumegevende en vochtinbrengende stoffen, zoals hyaluronzuur aanmaakt. Hierdoor ontstaan er lijntjes en rimpeltjes die ten koste gaan van de jeugdige, gladde en stralende uitstraling van de huid.

Hyaluronzuur, wat is het?

Hyaluronzuur komt het meeste voor je in huid: maar liefst 50 procent van alle hyaluronzuur in je lichaam is hier te vinden. Dankzij dit stofje blijft je huid zacht, soepel en veerkrachtig. Hyaluronzuur werkt in feite als steunweefsel en zorgt voor stevigheid. Verder stimuleert hyaluronzuur de bindweefselcellen tot de aanmaak van meer collageen en elastine. Gevolg: je huid is elastischer. Handig, want met ouder worden maken vrouwen door de daling van het hormoon oestrogeen minder collageen en elastine aan. 

Optimale hydratatie dankzij hyaluronzuur

Hyaluronzuur kan tot 1.000 maal zijn eigen gewicht in water vasthouden, waardoor de huid glad (vochtinbrengend effect), stevig en vol blijft. Hyaluronzuur houdt in de lederhuid in feite een waterreserve vast, waardoor de hoeveelheid water in je huid mooi in balans is. Gevolg: de huid is optimaal gehydrateerd. Kijk maar naar baby's en kinderen, zij hebben een hoog percentage hyaluronzuur. Als je ouder wordt, daalt de hoeveelheid hyaluronzuur. Je huid oogt droger, minder vol en je krijgt rimpels.

Misleidende reclame

Veel cosmeticacrèmes bevatten hyaluronzuur. Hou er echter rekening mee dat je deze crèmes enkel kunt smeren op de bovenste huidlaag. Zo leg je in feite enkel een laag op de huid. De werkzame moleculen van hyaluronzuur zijn echter zo groot, dat ze niet door de huidbarrière kunnen. Misleidende reclame dus...

Rimpelopvulling door middel van hyaluronzuur

Wat wel werkt? Rimpelopvulling door middel van Hyaluronzuur. Wij plaatsen Hyaluronzuur in de diepere huidlagen om rimpels of plooitjes te verminderen, om zones te corrigeren waar volumeverlies is opgetreden of om bepaalde gezichtszones extra te accentueren. Hyaluronzuur wordt op deze manier optimaal geïntegreerd in uw huid en geeft een subtiel en zacht resultaat, waarbij natuurlijke gezichtscontouren intact blijven.

Image Image Image

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over rimpelopvulling door middel van Hyaluronzuur? Tijdens een persoonlijk adviesgesprek in onze huidkliniek bekijken wij graag uw huidbeeld. Contacteer Art Medico Clinic voor een vrijblijvend intake-gesprek.

Image

Farah Bourakadi

Directeur - Huidtherapeute Gent

Al jaren verdiep ik me in huidverzorging. Jarenlang ging ik langs bij artsen, dermatologen en plastisch chirurgen om hen te informeren over de correcte toepassing van huidverbeteringstechnieken zoals laserbehandelingen of het correct aanbrengen van peelings en fillers. Ik werk mee in een gereputeerd medisch kabinet dat voortdurend nieuwe tests uitvoert en op zoek gaat naar nog betere toepassingen. Ik mag met gepaste trots zeggen dat ik nu aan het hoofd sta van mijn eigen multidisciplinaire privékliniek.

Lees meer