Huidregeneratie, de ultieme detox voor de huid.

Geüpdated op 18 januari 2019

Dat de feestdagen slecht zijn voor de lijn, ga ik niet ontkennen. Maar wat veel mensen vergeten is dat onze typische decembergewoontes ook slechte gevolgen hebben voor ons grootste orgaan, namelijk de huid. Vanaf midden januari komen heel wat patiënten bij mij langs voor een reprogrammatie-behandeling. Een 'detox' kuur tegen een vale teint en futloze huid.

Een droge, rode en geïrriteerde huid

De speciaal door mij ontwikkelde 'detox facial' is in feite een ontgiftende gezichtsbehandeling. Een protocol die ik toepas bij patiënten die last hebben van een geïrriteerde huid. De beschermende barrièrefunctie van de huid is namelijk verzwakt. Deze barrière houdt bacteriën en andere schadelijke stoffen tegen en beperkt tegelijkertijd het vochtverlies van de huid, dat uitdroging voorkomt. Externe prikkels kunnen de situatie verergeren, waardoor de huid ontstoken raakt. Dankzij de 'detox facial' wordt de weerstand van de huid opnieuw versterkt.

Repogrammatie van de huid

De 'detox facial' is een reprogrammatie-behandeling waarbij ik werkelijk de negatieve cellen aanpak (ontgiften). Nadien ga ik de huid gaan voeden met vitamines & peptides. Deze behandeling heeft een verstevigende werking, vermindert fijne lijntjes en rimpels, egaliseert je huid, minimaliseert pigmentvlekken, stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, reduceert huidbeschadiging door de zon, heeft een verfrissend effect en verbetert de structuur van je huid. Een fantastische behandeling, dat het bijna moeilijk is om op te noemen waar deze niet geschikt voor is.

Image
In combinatie met LED-lichttherapie

Led-lichttherapie stimuleert de aanmaak van proteïnen en collageen in het bindweefsel van de huid, versnelt de bloedsomloop, verhoogt de huidelasticiteit en verbetert het algemeen aspect van de huid. Vitamines & peptides kunnen dankzij Led-lichttherapie nog dieper in de huid penetreren. Tijdens deze behandeling spreken we van PDT (Photo Dynamische Therapie). De vitaliteit van je huid staat helemaal terug op punt nadien! Ze voelt gehydrateerd en elastisch aan, roodheid en irritaties zijn gekalmeerd. Met als gevolg dat de huid minder gevoelig is aan interne en externe factoren. Regeneratieprocessen van de huid worden ondersteund en haar jeugdigheid wordt bewaard.

 

Image

Voor wie?

Tijdens een persoonlijk adviesgesprek bekijken wij eerst uw huidbeeld. Duidelijke voorlichting is de eerste stap in dit behandelingsproces. Contacteer Art Medico Clinic voor een vrijblijvend intake-gesprek.

Image

Farah Bourakadi

Directeur - Huidtherapeute Gent

Al jaren verdiep ik me in huidverzorging. Jarenlang ging ik langs bij artsen, dermatologen en plastisch chirurgen om hen te informeren over de correcte toepassing van huidverbeteringstechnieken zoals laserbehandelingen of het correct aanbrengen van peelings en fillers. Ik werk mee in een gereputeerd medisch kabinet dat voortdurend nieuwe tests uitvoert en op zoek gaat naar nog betere toepassingen. Ik mag met gepaste trots zeggen dat ik nu aan het hoofd sta van mijn eigen multidisciplinaire privékliniek.

Lees meer