Hoe pak ik een verslapte huid aan?

Geüpdated op 04 januari 2019

Ik ben al heel lang gepassioneerd door radiofrequentie (RF) voor het liften van een verslapte huid. Het stimuleert de aanmaak van nieuw collageen wat resulteert in een onderhuidse lifting van de huid. Bij Art Medico Clinic ga ik nog een stap verder. RF in combinatie met microneedling. De resultaten zijn significant! Ik noem het de eerste niet-chirurgische lifting van de huid.

Een natuurlijke lifting van de huid

Verschillende patiënten die ik mag ontvangen in mijn kliniek zijn op zoek naar een subtiele oplossing voor huidverjonging die in harmonie is met hun manier van leven. Geen drastische ingrepen, maar een harmonie tussen het gezicht, het lichaam en de manier waarop de patiënt zichzelf ziet. Radiofrequentie (RF) in combinatie met microneedling biedt een uitstekend alternatief voor patiënten die op een natuurlijke manier de huid willen laten liften. Deze behandeling biedt meteen zichtbaar resultaat met vrijwel geen pijn en geen sociale downtime. 

Combinatie microneedling en radiofrequentie

Tot voor kort kon Radiofrequentie (RF) alleen van buitenaf in de huid gebracht worden. Sinds kort kan RF nu ook gecombineerd worden met microneedling. RF is een techniek die met elektromagnetische golven kleine warmtebeschadigingen in de huid maakt. Dit proces brengt collageenproductie en bindweefsel-verstrakking van de huid op gang. In combinatie met microneedling kan deze dan weer op zijn beurt onderhuids (op 1,5 mm diepte) RF golven afgeven. Door het gebruik van deze ultrafijne naaldjes kan de warmte beter en dieper in de huid inwerken. Het stimuleert de eigen collageensynthese en zal dus vanzelf de huid gaan liften. Tijdens de behandeling (wanneer de huid open staat) breng ik een combinatie aan van vitamines & peptides die we diep laten indringen in de behandelde zone. Het lift-effect is na 3 behandelingen significant! 

RF is kleurenblind

Het voordeel van RF boven laser is dat RF kan toegepast worden op verschillende huidtypes. Met laser ga je pigmentcellen aanwakkeren. Anders dan bij laser wordt RF niet geabsorbeerd door het pigment in de huid, waardoor je met RF op verschillende huidtypes kan werken.

Image

Voor wie?

Tijdens een persoonlijk adviesgesprek bekijken wij eerst uw huidbeeld. Duidelijke voorlichting is de eerste stap in dit behandelingsproces. Contacteer Art Medico Clinic voor een vrijblijvend intake-gesprek.

Image

Farah Bourakadi

Directeur - Huidtherapeute Gent

Al jaren verdiep ik me in huidverzorging. Jarenlang ging ik langs bij artsen, dermatologen en plastisch chirurgen om hen te informeren over de correcte toepassing van huidverbeteringstechnieken zoals laserbehandelingen of het correct aanbrengen van peelings en fillers. Ik werk mee in een gereputeerd medisch kabinet dat voortdurend nieuwe tests uitvoert en op zoek gaat naar nog betere toepassingen. Ik mag met gepaste trots zeggen dat ik nu aan het hoofd sta van mijn eigen multidisciplinaire privékliniek.

Lees meer