Wat is couperose?
Couperose is de uitzetting van zeer fijne oppervlakkige bloedvaatjes in de huid die zichtbaar aanwezig zijn. Deze is deels genetisch bepaald of treedt spontaan op en kan zich uiten door een constante roodheid. Deze wordt nog extra benadrukt door bepaalde factoren zoals een glaasje alcohol, warmte, pikant eten, emoties…etc. Couperose bevindt zich meestal in het gelaat. Specifieke gebieden zijn wangen, neus en kin die zeer moeilijk te camoufleren zijn.
Een behandeling voor het verwijderen van couperose is de meest veilige.
Afspraak maken
Image
Image

Hoe behandelen?

Couperose wordt al jaren behandeld door middel van laser. Een behandeling voor het verwijderen van deze indicatie is de meest veilige. Er zijn slechts enkele specifieke lasers die hiervoor in aanmerking komen. Na jaren wetenschappelijk onderzoek kan men concluderen dat laser de meest efficiënte oplossing biedt tegen couperose. Er wordt een warmtestraal uitgezonden die door de huid in de bloedvaatjes indringt en deze worden aldus behandeld zonder de omliggende huid te beschadigen. Deze behandeling is zeer gefocust en werkt alleen maar op de bloedvaatjes waardoor het de huid niet dunner maakt maar de teint van de huid egaliseert.

Meestal wordt er na een grondige diagnose door de huidspecialiste bepaald of U in aanmerking komt. Vervolgens wordt een behandelplan op maat opgesteld.

Resultaat?

Art Medico werkt met de laatste innovatieve laser die er op de markt beschikbaar is. De laser beschikt over een handstuk met een zeer goede koeling waardoor de behandeling niet als pijnlijk aanvoelt. Na de laserbehandeling zullen de vaatjes gaan samentrekken maar niet allemaal. Daarom dient de behandeling herhaald te worden om de 4 à 6 weken. Gemiddeld zijn er 3 tot 5 behandelingen nodig en deze duren ongeveer 45min.

De huid wordt veel egaler en de roodheid vermindert met 80%. Om het resultaat vast te houden is het aangeraden om de behandeling 1x jaar te herhalen.

Alles wat ik doe vloeit voort vanuit mijn persoonlijke passie: mensen met esthetische huidproblemen helpen.
Lees meer