Wat is Carbon Laser Peel?

De Hollywood peel, ook wel de Carbon peel genaamd, werd ontwikkeld als een ideale peeling voor de huid met een onregelmatige huidstructuur, poriën en acné. Allerfijnst is dat de behandeling summer proof is wat betekent dat je de Carbon Laser Peeling het hele jaar door kunt ondergaan zonder downtime. Deze peel is dan ook zeer geliefd tijdens de warme zomermaanden omdat onze huidlaag verzadigd raakt door zonnebescherming. We raden deze behandeling aan voor het behandelen van een vette huid en het verminderen van pigmentvlekken, acne littekens en grove poriën. De Hollywood Peel, is dé “instant” huidvernieuwing die tegelijk zacht en grondig is.

 

De Carbon Laser Peel, ook gekend als de Hollywood Peel, is één van de meest efficiënte behandelingen voor een jonge, frisse en egale huid.

Afspraak maken

Hoe verloopt een behandeling?

De huid wordt vooraf grondig gereinigd. Op deze zuivere huid wordt een laag donker gekleurde nano-partikels (carbon) aangebracht die de energie van de ND YAG 106 laser selectief zullen opvangen. Deze nano-partikels zijn zo klein dat ze in alle poriën en oneffenheden van de huid doordringen en geduldig wachten op de komst van de laserstraal.

Na 10 minuten wordt de huid millimeter per millimeter gescand door de ND YAG 106 laser. De laser vuurt zijn straal af op de nano-partikels die de energie meteen omzetten in warmte. De nano-partikels verdampen ogenblikkelijk en nemen in hun vlucht de oude huidlaag en alle onzuiverheden met zich mee.

De medische microdermabrasie dringt diep in de huid door wat er voor zorgt dat de collageen productie zal verbeteren en de talgproductie zal verminderen. Daarnaast is de Carbon Laser Peeling zeer effectief in het beheersen van talg afscheiding wat het een geschikte behandeling maakt voor de vette en ontstekingsgevoelige (acné) huid.

 

Nazorg

De behandeling is geschikt voor ieder type huid en huidskleur en we passen de behandeling toe op zowel de jonge als de rijpere huid.

Pas de dag na de behandeling de huid reinigen met een cleanser en een verzorgende hydraterende crème aanbrengen op de behandelde huid. Direct na de behandeling kan het gebeuren dat de huid kleurt en/of rode puntjes in de huid ontstaan. Dit is een normaal verschijnsel en verdwijnt veelal binnen enkele uren na de behandeling. Vermijd het douchen, sauna, zwemmen en baden gedurende de eerste 24u na de behandeling. Voorkom ook zoveel mogelijk fel zonlicht tot 4 weken na de behandeling. Bij voorkeur een zonnebescherming crème met een hoge UV beschermingsfactor gebruiken.

Alles wat ik doe vloeit voort vanuit mijn persoonlijke passie: mensen met esthetische huidproblemen helpen.
Lees meer