Wat is acné en hoe ontstaat het?
Acné ontstaat door kleine ontstekingen, puistjes, in de huid en kan verschillende oorzaken hebben. De juiste oorzaak en uw specifieke huideigenschappen worden best eerst onderzocht om de voor u meest geschikte behandeling op te starten. Elke huid is immers anders.
Vaak blijkt een Mask peeling een essentieel onderdeel van een acné behandelingstraject.
Afspraak maken
Image
Image

Hoe verloopt een behandeling?

Vaak blijkt een Mask peeling een essentieel onderdeel van een acné behandelingstraject. Deze peeling is ontwikkeld voor de behandeling van ernstige acne en ontregeling (dysregulatie) van de talgproductie. Zowel de bestaande acné huid als de door acné beschadigde huid kunnen met deze peeling behandeld worden. Het accent van de behandeling ligt op het reduceren of laten verdwijnen van ontstekingen, afhankelijk van de oorzaak van de ontstekingen.In sommige situaties wordt de Maskpeel gecombineerd of opgevolgd met een laserbehandeling die de ontstekingen verder beperkt en vermindert.

Wat is een peeling eigenlijk?

Peelings zijn geschikt voor diverse huidproblemen. Een peeling is een vorm van exfoliatie en verschilfering van de huid, welke door middel van actieve bestanddelen kan doordringen in verschillende lagen van de huid. De diepte, waarin de peeling doordringt, is afhankelijk van de soort bestanddelen en deze wordt bepaald door de indicatie van de peeling. Doel is de huidkwaliteit te verbeteren door celvernieuwing. Met een intensieve peeling vermindert u pigmentvlekken, fijne rimpels, acné littekens, actieve acné en grove poriën. De teint egaliseert, de talgproductie komt weer in balans en de huidtextuur verfijnt.
Hoe verloopt een peeling behandeling?
Een peeling duurt ongeveer 25 minuten en is pijnloos. U kan wel een tintelend gevoel ervaren. Afhankelijk van uw huidwaarden en gevoeligheid zullen we de peeling langer of korter laten inwerken. We willen immers bruuske reacties vermijden. Gemiddeld zal de peeling 3 tot 4 minuten inwerken. Sommige peelings kunnen hierna worden geneutraliseerd waarna de werking stopt. Afhankelijk van het type peeling kan de huid de daaropvolgende dag rood verkleuren. Na twee á drie dagen zal uw huid gaan vervellen. Het is belangrijk de aangepaste huidverzorging consequent toe te passen voor een optimaal herstel van de huid. De huid heeft rust nodig na de behandeling. Vermijd crèmes, massage, felle zon en andere schoonheidsbehandelingen. U ontvangt van ons natuurlijk duidelijke instructies voor de nazorg.
Alles wat ik doe vloeit voort vanuit mijn persoonlijke passie: mensen met esthetische huidproblemen helpen.
Lees meer