Kan een peeling ook in de zomer?

Geüpdated op 4 april 2019

Je weet intussen dat ik fan ben van huidstimulaties (peelings). De resultaten die ik hiermee behaal zijn verbluffend! Vaak krijg ik in mijn kliniek de vraag van mijn patiënten of een peeling ook uitgevoerd kan worden tijdens de zomer. Mijn antwoord hierop is ja, maar...

Kan een peeling ook in de zomer?

Wanneer we onze huid gaan blootstellen aan de zon is het van groot belang de huid optimaal te beschermen. Niet alleen om verbranding en huidveroudering tegen te gaan, maar ook om pigmentvlekken en de kans op andere huidaandoeningen te voorkomen. Het is dus mijn taak om de huid van mijn patiënten goed voor te bereiden op de zonnige dagen. Tijdens de wintermaanden kies ik voor medische peelings omdat we dan door de lage UV-index sterker kunnen werken. Tijdens de zomermaanden kies ik enkel voor organische peels.

Image

Wat doen organische peels?

Om de goede huidconditie die we hebben opgebouwd in de winter te kunnen behouden is het van belang om tijdens de zomermaanden de huid extra te voeden. Dit doen we door middel van organische peelings. UVA en UVB stralen zorgen namelijk tijdens de zomermaanden voor een verdikking van de epidermis (de bovenste laag van de huid) en activeert de pigmentcellen om pigment aan te maken. Dit is het natuurlijke afweermechanisme van de huid om bescherming te bieden tegen de UV stralen. De verdikking van de epidermis en de stimulatie van pigmentcellen kan leiden tot meer verstopte poriën, pigmentvlekken, een grauwe tint en veroudering van de huid. Helaas kunnen acné klachten ook verergeren omdat de zon de talgproductie stimuleert. Deze huidaandoeningen willen we natuurlijk voorkomen! Nét daarom is het van belang om te kiezen voor organische peelings.

Pumpking peel

Deze oppervlakkige (milde) peel kan bij vrijwel iedereen worden toegepast. De werkstoffen zoals Vitamine A, Gefermenteerde enzymen, Salicylzuur, Vitamine C, vitamine F en mineralen dringen diep door in de pigmentcellen en houden de pigmentproductie (melanine) onder controle. De behandeling zorgt voor een zachte, maar effectieve vermindering van ongewenste kleurverschillen in de huid. Uw huidteint wordt opmerkelijk egaler. Ik noem het de Next Level peel in vergelijking met onze klassieke GLOW Facial. De organische Pumpking peel bevat namelijk nog hogere concentraties aan Vitamine C en tal van andere anti-oxidanten.

Black peel

Deze behandeling levert hoge concentraties anti-acne werkstoffen die tot de kern van het probleem dringen. De talgproductie wordt gestabiliseerd en onzuiverheden blijven onder controle. De behandeling maakt de huid direct zacht en verfijnt de poriën, waardoor er minder vuil achterblijft. Door op tijd met de behandeling te beginnen, verkleint u de kans op verdikking van de epidermis tijdens de zomermaanden. Ideaal voor de acé-gevoelige en vette, dikkere huidtypen.

Pink peel

Deze behandeling zorgt voor geweldige resultaten op vlak van huidveroudering. Afbraak van fibrolasten en elastine in de huid zorgt voor collageen verlies waardoor verslapping van de huid zichtbaar wordt. De pink peel stimuleert de huidcellen diep in de huid dankzij het KUDTZU ingrediënt en bevordert de collageen- en elastineproductie. Het verlies van oestrogeen wordt dankzij de Pink Peel gecompenseerd. Fijne lijntjes, een verslapte huid en droogte door zon en omgevingsfactoren worden resultaatgericht aangepakt. Uw huid wordt gladder, strakker en stralender.

Image

Het belang van SPF

Gebruik van een goede zonnebescherming met SPF 50+ is natuurlijk wel een must. Tip: kies altijd voor een zonnecrème op basis van minerale filters. Reguliere zonneproducten werken met chemische filters die de straling van de zon absorberen en omzetten. Deze chemische zonnefilters kunnen allergieën opwekken of zelfs hormonen beïnvloeden. Minerale filters werken fysisch. Ze liggen op de huid en reflecteren daar de UVA/UVB-stralen als een spiegel. Daardoor beschermen ze meteen na het smeren. Je hoeft dus niet een half uurtje te wachten alvorens de zon in te gaan, wat wel het geval is bij chemische filters. 

Image

Farah Bourakadi

Directeur - Huidtherapeute Gent

Al jaren verdiep ik me in huidverzorging. Jarenlang ging ik langs bij artsen, dermatologen en plastisch chirurgen om hen te informeren over de correcte toepassing van huidverbeteringstechnieken zoals laserbehandelingen of het correct aanbrengen van peelings en fillers. Ik werk mee in een gereputeerd medisch kabinet dat voortdurend nieuwe tests uitvoert en op zoek gaat naar nog betere toepassingen. Ik mag met gepaste trots zeggen dat ik nu aan het hoofd sta van mijn eigen multidisciplinaire privékliniek.

Lees meer